HomeWebAndroid & PCPublicationsCVContact
NLEN

Dopelives

Beschrijving Geïnspireerd door Commander Keens dopefish, is een groep videospelenthousiastelingen jaren terug een livestreamingcommunity begonnen. Deze community heeft vele verschillende mensen aangetrokken en vormt een hechte club die rondhangt in een IRC kanaal waar ze over van alles en nog wat praten en selecte leden streamen naar de rest. Hun website was echter in tijden niet meer geüpdatet en was daar hard aan toe. Gelukkig bevat de community ook een aantal mensen die ervaring hebben met development, waaronder ik. Terwijl anderen onderzoek deden naar wat de nieuwe site nodig zou hebben en zich beschikbaar stelden voor testen, ontwierp en programmeerde ik de nieuwe website. Het design richt zich zowel op simpliciteit als functionaliteit. Een opname van de nieuwe site's lanceringsevenement, gehost door een van de community's streamers, is te zien op Dopelives's streamingsdienst, Vacker.
Link http://dopelives.com/
Jaar 2015

Vacker

De streamcommunity Dopelives (hierboven vermeld) heeft uiteraard een dienst nodig die het stream gedeelte afhandelt. Hoewel er verscheidene publieke opties beschikbaar zijn, zoals Twitch en Hitbox, hebben deze allemaal wat nadelen, zoals vertraging of het uitsluitend toestaan van videospelstreams. Voor een beter alternatief is één van de community's leden een besloten streamingsdienst begonnen: Vacker. Zoals je je kan voorstellen, is het hosten van een streamingsdienst niet goedkoop, maar Vacker is zo'n uitkomst gebleken dat leden van de community er maandelijks $175 voor doneren via Patreon om hem draaiend te houden.

Om Vackers kanalen en OnDemand videos te kunnen bekijken, heeft het ook een website nodig. Deze taak heb ik maar al te graag op me genomen, en zodoende heb ik een site ontworpen en geprogrammeerd die aan de eisen van Vacker voldoet. De voorpagina biedt een schoon overzicht van de beschikbare kanelen en de kijkers ervan aan zodat de gebruikers simpel een server kunnen kiezen die goed voor hen werkt. De OnDemand sectie ondersteunt een snelle zoekfunctionaliteit en serverselectie, en levert hoge kwaliteit videostreams via een speler die gebruik kan maken van RTMP. Omdat chatinteractie een belangrijk deel van de streams is, heb ik ook een methode ontwikkeld om de chat op te slaan en terug te spelen tijdens het bekijken van de stream.

Beschrijving
http://vacker.tv/ Link
2015 Jaar

Gametact

Beschrijving Gametact is de ultieme gaming community. Met een enkel profiel ben je in staat om al je guild of clan pagina's te maken om via te chatten, evenementen aan te maken en veel meer. Guild or clan pagina's opzetten is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Uitgebreide features zoals een group board, afbeelding albums, forum, group chat en kalender zijn inbegrepen. Geen premium accounts of micro-transacties; alles is gratis. Binnen enkele seconden heb je een volledig functionele en makkelijk te onderhouden groepspagina. Ook ben je niet gelimiteerd tot één groep. Met je persoonlijke profiel kan je er zoveel hebben als je wilt.
Jaar 2012

GoedeGitaren.nl

Mijn vader is een groot liefhebber van gitaren. Zijn hobby zorgt er dan ook voor dat hij een hoop verschillende gitaren in zijn handen krijgt die regelmatig mee naar huis komen. Om de hobby toch enigszins betaalbaar te houden worden de gitaren soms ook weer doorverkocht. Om het doorverkopen wat te stimuleren heb ik GoedeGitaren.nl voor mijn vader ontworpen en uitgewerkt. Via de site kan mijn vader verder zelf zijn gitaren collectie onderhouden en de gitaren waar hij genoeg van heeft in de verkoop zetten. Beschrijving
http://goedegitaren.nl/ Link
2011 Jaar

Sarai

Beschrijving Om haar werk tentoon te stellen, had kunstenares Sarai van de Boel een nieuwe website nodig die ze zelf kon beheren met een simpele CMS. Hoewel haar werk zelf erg artistiek is, heeft de website een strakke en professionele uitstraling om de foto's van haar werk eruit te laten springen en een betrouwbaar gevoel te geven.

Hoewel het project oorspronkelijk gestart is als opdracht voor mijn HBO aan de Hogeschool van Amsterdam, heeft Sarai me daarna ook nog enkele keren ingehuurd om het ontwerp van de site up-to-date te houden en de site uit te breiden met functionaliteiten zoals een tweede taal en een blog.

Link http://sarai.nl/
Jaar 2011-2015

CSB

CSB had behoefde aan een nieuwe, frisse en functionele website om hun leerlingen en hun ouders op de hoogte te houden van alle zaken rondom de scholengemeenschap. Zo biedt de site nieuwsberichten en fotoalbums van actuele gebeurtenissen en zijn eventuele roosterwijzigingen meteen zichtbaar voor de bezoeker. Daarnaast geeft de scholengemeenschap informatie over wat ze biedt en wat de gang van zaken is voor potentiële leerlingen.

Om de site te beheren hebben de sitebeheerders geen technische kennis nodig. De site biedt de mogelijkheid om zonder moeite tekst aan te kunnen passen of foto's en andere bestanden te uploaden via een op maat gemaakt CMS.

Beschrijving
http://csb-amsterdam.nl/ Link
2010 Jaar
Falcon Interactive Copyright

Pro Build

Beschrijving Pro Build focust op het bouwen en onderhouden van bedrijfspanden en heeft door de jaren heen gewerkt aan een hoop gebouwen wat terug te zien is in de portfolio. Om de site up-to-date te houden is alle informatie op de site beheerd door een handgemaakt CMS. Dit CMS werkt zonder back-end, wat betekent dat de administrator simpelweg kan dubbelklikken op de tekst om het in een typeveld te veranderen, de gewenste aanpassingen kan maken en vervolgens klikt op opslaan.
W3C Compatible
Jaar 2009 - 2010

Audit navigator

Tijdens mijn loopbaan bij Technoberg was Audit navigator het grootste project waaraan ik gewerkt heb. Het project is tot stand gebracht door Cygnus Atratus met als doel om accountants te ondersteunen in risico management door middel van een web interface. Voor meer informatie, klik op de onderstaande link. Beschrijving
http://www.audit-navigator.nl/ Link
2009 - 2010 Jaar

Souls of Destruction

Beschrijving De site voor Souls of Destruction (SoD) is puur een persoonlijk projectje, los van een organisatie of inkomsten. SoD is een guild binnen World of Warcraft, beheerd door een paar vrienden van mij. Hoewel ik zelf geen gamer ben was het bouwen van deze site een leuke uitdaging. De site lijkt op het eerste gezicht misschien niet erg geavanceerd, maar na het inloggen biedt de site een groot arsenaal aan speciale features. De homepage, bijvoorbeeld, heeft elementen (zoals een chatbox, strip updates, Last.fm feeds, etc.) welke gebruikers kunnen toevoegen, slepen en verwijderen om de hele pagina naar hun eigen wensen te vormen. Alle interactie met de site (inclusief de profiel updates en de forum posts) wordt behandeld via AJAX wat de gebruikers vloeiende bewegingen laat zien in plaats van verversende pagina's.
Jaar 2008-2009

Kerstverlichting

Tot stand gebracht door Homan is deze site gemaakt om kerstverlichting te promoten. De site is volledig gebouwd in Flash om vloeiende animaties en effecten weer te geven zoals de slideshow op de homepage. Beschrijving
Mirror - Bevat mogelijk placeholder inhoud Link
Adobe Flash player Vereist
2009 Jaar

Switch2

Beschrijving Switch2 is een marketing bedrijf dat zich focus op bedrijfsimago's en huisstijlen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze een hoop grafisch werk te laten zien hebben, en dat is precies wat hun website doet. Door middel van Flash en XML heb ik een dynamische en vloeiende afbeelding display gemaakt waarmee ze met hun portfolio kunnen pronken.
Link Mirror - Bevat mogelijk placeholder inhoud
Vereist Adobe Flash player
Jaar 2009

M4 Jaarboek

In mijn examenjaar bij het Mediacollege Amsterdam was ik gekozen om samen met 4 andere studenten aan het jaarboek te werken. In dit team heb ik meegeholpen met de ontwikkeling van het concept en wat grafisch werk. Mijn grootste taak was programmeren. Met behulp van ActionScript 2.0 ben ik het grootste deel van de tijd bezig geweest met alles werkend te maken in de applicatie. Vervolgens heb ik een script geschreven om alle inhoud naar het goede formaat om te zetten en alle informatie samen te voegen in een XML database zodat Flash het kan uitlezen. Beschrijving
M4 Jaarboek Link
Adobe Flash player Vereist
2009 Jaar

ALL ROUND

Beschrijving Mijn eerste project tijdens mijn loopbaan bij Technoberg was de website voor ALL ROUND, een bedrijf dat management ondersteuning aanbiedt aan andere bedrijven. De website is gebaseerd op Joomla en maakt gebruik van sIFR om speciale lettertypes weer te geven die mogelijk niet op de bezoekers computer staat geïnstalleerd.
Link http://www.all-round.nu/
Jaar 2009