HomeWebAndroid & PCPublicationsCVContact
NLEN

Persoonlijke informatie

Naam Timon Vincent Kanters
Geslacht Man
Geboortedatum 16 November 1989
Woonplaats Purmerend, Nederland
Nationaliteit Nederlands
E-mail tvkanters@gmail.com
Rijbewijs B (Nederlands)

Opleiding

MSc Artificial Intelligence
Universiteit van Amsterdam
Cum laude afgestudeerd
2013 - 2015
HBO Informatica - Software Engineering
Hogeschool van Amsterdam
Cum laude afgestudeerd
2009 - 2013
MBO Interactive Media
Mediacollege Amsterdam
Afgestudeerd met certificaat voor extra inspanningen
2005 - 2009

Werkervaring

202209 - Heden Spotify
Sr ontwikkelaar
201603 - 202208 TomTom
Ontwikkelaar → Sr ontwikkelaar → Architect/Expert ontwikkelaar → Hoofdontwikkelaar
Na het afronden van mijn studie ben ik teruggekeerd naar TomTom waar ik werk aan Android apps. In twee jaar tijd ben ik in de rol van software architect gegroeid om de rappe groei van onze afdeling te faciliteren. Ik ondersteunde andere softwareontwikkelaars in het implementeren van schone oplossingen, overbrug technische en zakelijke perspectieven, en hou de 'technical debt' beheerbaar. Twee jaar later begon ik in een ander team om een nieuw softwareplatform voor voertuigen te ontwerpen en ontwikkelen, waar een groeiend team van tientallen andere ontwikkelaars apps voor bouwen.
201106 - Heden TVK Development
Eigenaar/Webontwikkelaar/Ontwikkelaar
Om wat extra werk te kunnen verrichten heb ik een eigen bedrijf gestart. Zoals in de andere secties van deze site te zien is, heb ik onder dit bedrijf een aardige hoeveelheid websites en enkele Android apps ontwikkeld.
201208 - 201602 Gametact BV
Mede-eigenaar/Webontwikkelaar/Systeembeheerder
Toen een oude vriend en klasgenoot een veelbelovend idee had voor een gaming-gerelateerd social media platform, heb ik samen met hem en twee anderen een BV gestart. Mijn rol in dit project was om alle benodigde software te schrijven en de servers in te richten.
200902 - 201310 Technoberg
Webontwikkelaar/Ontwikkelaar
Tijdens mijn HBO was ik in dienst bij Technoberg als webontwikkelaar. Mijn voornaamste activiteiten betroffen programmeren in PHP en C#.NET, layouts opbouwen in HTML en CSS en op z'n tijd een website ontwerpen.
201301 - 201305 TomTom
Stage - Ontwikkelaar
Gedurende mijn afstudeerstage bij TomTom heb ik gewerkt aan hun nieuwe Android-gebaseerde TomTom GO apparaten als een volwaardig lid van één van hun ontwikkelingsteams. Via Scrum iteraties heb ik vele nieuwe functionaliteiten geïmplementeerd zowel in de front-end gebruikersinterface als de Android OS code dat gebruikt wordt in de toestellen. Verder heb ik gewerkt aan het automatiseren van Androidtests met de tool Calabash.
200801 - 200806 Remmert Dekker
Stage - Webontwikkelaar
Mijn tweede stage tijdens mijn MBO opleiding bestond uit een groot project bij Remmert Dekker. Samen met twee klasgenoten heb ik hun website geheel vernieuwd en een grote portfolio van hun werk gebouwd. Mijn contributies waren voornamelijk het ontwerpen van de nieuwe website en het programmeren ervan middels HTML, CSS en ASP.
200709 - 200801 Let's Build IT
Stage - Webontwikkelaar
Mijn eerste stage als onderdeel van mijn MBO opleiding vond plaats bij Let's Build IT. Mijn hoofdactiviteiten waren het ontwerpen van websites en het bouwen ervan met HTML, CSS en ASP.

Programmeervaardigheden

Android
Java
Kotlin
Gradle
JavaScript
C++
C#.NET
MATLAB
MySQL/SQLite
PHP/HTML/CSS
Python

Softwarekennis

Git
IntelliJ IDEA/Android Studio
Linux (Debian/Ubuntu)
LaTeX
Photoshop
Visual Studio