HomeWebAndroid & PCPublicationsCVContact
NLEN

Dopestreamer

Beschrijving Om livestreams te kunnen kijken, neigen mensen vaak naar Flash player binnen een browser. Omdat dit meestal niet een ideale oplossing is, zijn leden van de Dopelives community (verder beschreven in de web portfolio) over aan het stappen naar Livestreamer, een klein programma dat streams opent in een media speler naar keus. Niet alleen is dit computationeel veel efficiënter, maar het stelt mensen ook in staat om de speler in te stellen naar wens.

Het nadeel is dat Livestreamer alleen te gebruiken is via een command line interface, wat niet erg gebruikersvriendelijk is voor de gemiddelde gebruiker. Bovendien ondersteunt het Dopelives's streamingsdienst Vacker niet volledig. Hiervoor heb ik een open-source grafische gebruikersinterface ontwikkeld dat zich wikkelt om Livestreamer en het gebruikers gemakkelijk laat besturen en configureren. Dopestreamer is goed bevallen binnen de community en is in de loop der tijd uitgebreid met veel handige features, zoals notificaties wanneer streams live gaan en bookmarkmogelijkheden voor favoriete kanalen.

Vereist Java 8 of hoger
Link https://github.com/tvkanters/Dopestreamer
Jaar 2014

UniCon UvA

Als onderdeel van een opdracht bij de Universiteit van Amsterdam hebben een aantal klasgenoten en ik een app ontworpen die gebruikers snel laat zien waar hun vrienden zijn binnen de universiteit. Middels een complete database van access points zowel binnen ons gebouw als van alle andere UvA en HvA gebouwen, waren we in staat om WiFi te gebruiken voor energiezuinige lokalisatie binnenshuis. Na de opdracht heeft Philipp Beau mij bijgestaan in het beschikbaar maken van de app voor alle studenten door het ontwikkelen van een iOS versie en helpen met het grafische ontwerp, terwijl ik de Android versie ontwikkelde, de server inrichtte en SMS authenticatie opzette. Beschrijving
Android 2.3.3 of hoger Vereist
2014 Jaar

JAYS Headset Control

Beschrijving Het Zweedse bedrijf JAYS, producent van koptelefoons e.d., wou graag hun Android-gebruikende fans iets extra's geven tijdens de lancering van hun a-JAYS One+. Middels veel samenwerking, hebben JAYS en TVK Development een nieuwe en unieke versie van Headset Droid ontwikkeld die gebruikers controle geeft over hun headset knop. En als kers op de taart, hij is gratis!
Vereist Android 2.2 of hoger
Jaar 2011

NoBloat

NoBloat
NoBloat geeft u de mogelijkheid om ongewenste apps die voorgeïnstalleerd kwamen op uw mobiel te verwijderen. Selecteer simpelweg de bloatware die u wil verwijderen en klik op 'Delete'. Standaard zal NoBloat backups van de apps op uw SD kaart zetten zodat u op elk gewenst moment de app weer kan herstellen.

NoBloat heeft een gratis versie en een volledige versie. De gratis versie biedt de basis functionaliteiten zoals het verwijderen van bloatware en het maken van backups. De volledige versie geeft gebruikers de mogelijkheid om blacklists te maken en een set van batch operaties te gebruiken. De volledige versie laat u ook uw instellingen exporteren en importeren zodat er niks verloren gaat na het resetten van uw toestel.

Beschrijving
Android 1.6 of hoger Vereist
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tvkdevelopment.nobloat Link
2011 Jaar

Headset Droid

Headset Droid
Beschrijving Het hoofdconcept van Headset Droid was om gebruikers het volume te laten beïnvloeden door het ingedrukt houden van de volgende- en vorige knopjes op (bedraade) koptelefoons. Dankzij veel goede en nuttige feedback van gebruikers ben ik gemotiveerd geraakt om een hoop extra features toe te voegen. Voorbeelden zijn mogelijkheid om de per knop aan verschillende klikcombinaties acties toe te wijzen en het omroepen van wie er belt door middel van Text-to-Speech. Om de volledige lijst met features te lezen, klik op de onderstaande link.
Vereist Android 2.2 of hoger
Link https://play.google.com/store/apps/details?id=tvk.headvol
Jaar 2011